Lekker Zuiders

Sapori AntichiOnze ontdekkingen

Posted by lekker zuiders Sun, March 11, 2018 10:18:19

Promoot de waarden van traditie, Italiaanse stijl, kwaliteit en gezondheid van haar producten. Deze principes worden voornamelijk vertaald in het gebruik van alleen Italiaanse en Calabrische producten en in nauwgezet werk om hoge kwaliteitsnormen te handhaven.
De kwaliteitsbelofte wordt mogelijk gemaakt door een reeks voorwaarden: Sterke samenwerking met producerende boerderijen;
Geplande controles op gewassen; Strikte controlesystemen van het product dat het bedrijf binnenkomt, inclusief dat van smaak en smaak;
Hierna wordt het product onmiddellijk verwerkt.
PiemonteLeuke adresjes

Posted by lekker zuiders Thu, March 08, 2018 18:53:52

Piëmont is een regio in het noordwesten van Italië. De hoofdstad is Turijn. De huidige staat Italië is in de 19e eeuw vanuit Piëmont ontstaan.

Villa Sparina Resort wordt omringd door de panoramische wijngaarden van Monterotondo, in de regio Piemonte, in het hart van het beroemde Gavi-gebied.
iIn een oase, ver weg van de drukte, ondergedompeld in de stilte van het platteland, in een warme, rustige tijdloosheid.

De achttiende-eeuwse boerderijgebouwen omvatten l'Ostelliere , een charmant viersterrenhotel, La Gallina , een verfijnd restaurant gewijd aan de lokale keuken, en de wijngaard, Villa Sparina , waarvan de wijnen elk jaar nationale en internationale erkenning krijgen.

Een magische plek die wordt gekenmerkt door een stille schoonheid, aandacht voor detail, respect voor de verloren tradities en smaken van vervlogen tijden.

Foto's ItaliëFoto's

Posted by lekker zuiders Sat, March 03, 2018 11:55:05TruffelWeetjes

Posted by lekker zuiders Sat, March 03, 2018 11:49:33

Blog image

Een truffel is een extreem kostbare zwam (paddenstoel) die onder de grond, op de wortels van eiken, hazelaars of fruitbomen groeit. De ideale neuzen voor truffels op te sporen zijn die van een hond en van een vrouwelijk varken die daar voor getraind worden. De vrouwelijke varkens zijn zeer geschikt hiervoor omdat zij de geur van een truffel associëren met die van een mannelijk varken. Er zijn meer dan 100 varieteiten truffels over de hele wereld. Wanneer men een truffel doormidden snijdt, dan zie je dat er een harde waterachtige buitenkant is, en vanbinnen een doolhof van adertjes. Dit is zeer mooi en specifiek voor de truffel. Een truffel vindt men een 60 cm onder de grond en ruikt men enkel wanneer deze rijp is.

Enkele truffelsoorten

- De Tuber magnatum Pico is een witte truffelsoort en één van de meest duurste truffelsoorten die er zijn. Het seizoen van deze witte truffel loopt van eind september tot december. Men vindt deze truffel in Italië, Slovenië en Kroatië. De truffels die uit Italië komen zijn de beste in kwaliteit, men vindt deze truffels in Emilia - Romagna, Toscane, Lombardije, Umbrië, Abruzzo, Molise, Piedmont en Marche. Men heeft er verschillende diversiteiten wat grootte betreft van een boon tot aardappel. Witte truffels hebben een sterk aroma. Eigenlijk zou men deze enkel rauw mogen gebruiken.

- De Tuber melanosporum Vittadini (zwarte wintertruffel) is de meest bekende truffel in de wereld. De Franse gastronoom Brillat - Savarin noemde deze truffel de diamant van de keuken. Het seizoen van deze truffel loopt van november tot februari. Men vindt deze truffel het meest in Frankrijk, Italië en Spanje, maar de laatste jaren zijn deze ook succesvol in Amerika en Australië. Zwarte truffels hebben een meer subtiel aroma dan witte truffels.

- De Tuber aestivum Vittadini ( zwarte zomertruffel) is de meest overvloedige truffel in de wereld. Het seizoen van deze truffel begint van juni tot oktober. De grootste truffelboerderij van zwarte zomertruffel in de wereld bevindt zich in Spanje. Deze kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Deze heeft een nootachtige smaak met een lichte nasmaak van balsamico.

- De Tuber albidium Pico heeft een licht witte kleur. Deze vindt men in Europa. Het seizoen van deze truffel loopt van januari tot april. Deze truffel heeft een unieke, bijna lookachtige smaak van paddenstoelen. Er zijn verscheidene manieren om deze truffel te bewerken.Lekker ZuidersInteressante links

Posted by lekker zuiders Sat, March 03, 2018 10:50:24

Lekker Zuiders

Handelsmissie CalabriaOnze ontdekkingen

Posted by lekker zuiders Sat, March 03, 2018 09:42:52

Onze handelsmissie in Calabria was zeer geslaagd, wij hebben er nieuwe artisanale producenten leren kennen en hun bedrijfjes bezocht.
Wij verwachten binnenkort nieuwe producten in ons assortiment zoals kazen, olijfolies, passata... en niet te vergeten typisch in Calabria de bunga ideaal voor op pizza, bij pasta of antipasti. De naam Bunga-Bunga-party's zijn feestjes die wel vaker voorkomen in de hogere kringen. In het geval van Berlusconi. Blog image